Γεια σας, εδώ θα βρείτε ότι ΝΕΑ πέφτουν στην αντίληψή μου και έχουν σχέση με τη γελοιογραφία και το κόμικ. μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς... συμπληρώνοντας την φόρμα δίπλα
ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ -CLICK- ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Το Plan Bee των σκιτσογράφων

Άρης Μαλανδράκης






    Η κρίση γεννάει ιδέες. Πόσο μάλλον, όταν οι ιδέες αυτές ξεπηδάνε από το -πάντα γόνιμο- μυαλό των γελοιογράφων. Κάπως έτσι προέκυψε μια ιντερνετική «κυψέλη» δημιουργίας: το e-shop που δημιούργησαν γνωστοί σκιτσογράφοι, βαφτίζοντάς το Cartoonbee (εξ ου και η κυψέλη). Εκεί μπορείτε να βρείτε τα έργα τους σε κάθε μορφή: πρωτότυπα σκίτσα και καδραρισμένα αντίγραφα, καρικατούρες σε χαρτί, μουσαμά, t-shirt, σκίτσα σε θήκες για smartphones, σε mouse pad, σε κούπες. Αυτές τις μέρες, μάλιστα, εκθέτουν την πραμάτεια τους στο κέντρο της Αθήνας με την ακόλουθη αναγγελία: «Οι σκιτσογράφοι της Cartoonbee έχουμε Plan Bee και το εκθέτουμε».

    Στην έκθεση που φιλοξενείται στο ΦΟΥΑΡ (Μητροπόλεως 72), συμμετέχουν 17… μελισσοκόμοι της σάτιρας: οι σκιτσογράφοι Γεωργοπάλης, Γρηγοριάδης, Δερβενιώτης, Dranis, Ζάχαρης, Ζερβός, Ιωάννου, Κουτσαντάς, Μαραγκός, Μητσομπόνος, Οθωναίου, Παπαγεωργίου, Πέτρου, Ρουγγέρης, Soloup, Ταμπακέας και Τζαμπούρα. Στην πρόσκλησή τους γράφουν: «Μπείτε στο site και e-shop της Cartoonbee και ελάτε διαβασμένοι στα εγκαίνια, την Τρίτη 8 Δεκέμβρη, στις 20:00. Πιείτε το ποτό σας, δείτε την έκθεση, γνωρίστε τους δημιουργούς και φύγετε με το ημερολόγιο της νέας χρονιάς, υπογεγραμμένο από το χέρι των “ειδικών” μας αναλυτών».

    info:
    Έκθεση «Plan Bee»
    Πού: ΦΟΥΑΡ / Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6 (1ος  όροφος), Μοναστηράκι.
    Πότε: 8 – 15 Δεκεμβρίου.
    Ώρες λειτουργίας: Από το πρωί μέχρι το βράδυ (και το Σαββατοκύριακο).
    Print Giclée Store

    Receive The Latest Posts Directly To Your Email - It's Free: Enter Your Email And Click Submit